Supa de telina cu somon fume
1 ceapa
2 linguri de unt
100 ml de vin alb
400 ml de zeama de legume sau pui
sare, pipercateva picaturi de lamaie
1 priza de nucsoara, 1 priza de piper Cayenne
1 priza de zahar
200 grame de smantana lichida
100 grame de somon fume
marar
Se incinge untul intr-o oala si se caleste ceapa usor.
Se adauga cuburile de telina se se calesc usor. Se sting cu vin alb si se adauga zeama de legume sau pui.
Supa se asezoneaza bine cu sare, piper, nucsoara, piper Cayenne, zeama de lamaie si zahar si se lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 12-15 minute.
Supa se paseaza apoi cu blenderul sau mixerul, se adauga smantana si se incalzeste din nou.
Se lasa sa mai dea un clocot, se condimenteaza dupa gust si se toarna bucatile de somon fume. Se orneaza cu marar si se serveste imediat.