Timp: 70
Porţii: 4
Ingrediente:
O lingura de ulei
O ceapa mare, taiata marunt
O cana de linte rosie
400 grame pasta de tomate
400 de mililitri suc de rosii
4 cani supa slaba de pui sau de legume
O cana de lapte de cocos
O lingura de chilli (pasta sau sos)
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se prajeste ceapa pana devine aurie. Se adauga lintea.Se amesteca bine. Se adauga pasta de tomate, sucul de rosii si supa si se fierb impreuna. Se acopera recipientul si se lasa la foc redus aproximativ 45 de minute pana cand lintea incepe sa se desfaca. Se adauga lapte de cocos si sos de chili. Se fierbe din nou apoi se adauga sarea si piperul, dupa gust. Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi. Lintea nu contine colesterol si aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare. Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, in preparate pasate, in supa, in asociatie cu orez, carne si legume.
Laptele de cocos se adauga pentru a da consistenta amestecului.
Articolul anterior
Supa de praz cu jambon - 420 cal
Articolul următor
Supa crema de ciuperci - 430 cal