Supa deasa de miel
500 g carne de miel
2 cepe
1 catel de usturoi
75 g orez
2-3 linguri bulion
1 lingura paprika
3 linguri ulei
frunze de telina
sare, piper
Se curata ceapa, se spala frunzele de telina si se taie bucati mai mari. Intr-o cratita, se incalzeste uleiul, se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste timp de 3-4 minute, pe toate partile. Se scoate carnea din cratita, în locul ei se rumeneste ceapa si usturoiul tocate marunt, orezul ales si bine spalat. Se adauga bulionul, paprika si la sfarsit carnea. Se adauga 1,5 l apa fierbinte. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si frunze de telina. Se amesteca toate ingredientele, se acopera si se lasa sa fiarba, 14-15 minute, la foc mare. La sfarsit, se presara frunze de telina tocate marunt. Se serveste fierbinte.
E bine sa stii
Gustul si savoarea carnii de miel se potriveste foarte bine cu aroma delicata de paprika. La servit, se poate adauga in farfurie o lingura de smantana.