Supa italiana de fasole
2 linguri ulei de masline
un fir de praz
un catel de usturoi, zdrobit
2 lingurite oregano uscat
75 gr. fasole verde pastai, taiata 2-3 cm
200 gr. fasole boabe, fiarta in prealabil
75 gr. paste fainoase
un litru supa de legume
8 rosii pitice
sare, piper negru macinat
2 linguri busuioc proaspat, tocat foarte fin
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si caliti 5 minute prazul taiat in bucati, impreuna cu usturoiul si oregano, strivindu-le din cand in cand.
Adaugati fasolea verde, fasolea boabe si pastele fainoase, apoi supa de legume, cand incepe sa fiarba, reduceti focul aproape de minimum. Lasati sa fiarba 12-15 minute, amestecand din cand in cand.
Intr-o tigaie cu fundul gros, bine incinsa, puneti la fript cele 8 rosii, intregi; cand se inmoaie si pielita se inchide la culoare, striviti-le cu dosul unei linguri, apoi adaugati-le in supa.
Potriviti gustul cu sare si piper, presarati busuiocul tocat si serviti imediat.
Reteta oferita de Grup Editorial RAO - "Retete mediteraneene"