Supa vieneza (Austria)
o lingura boia
500 g carne
500 g. cartofi
5 cepe
1 lingura faina
2-3 oase
piper, sare
80 g untura
2 catei de usturoi
Oasele se pun la fiert in apa rece, se strecoara supa, se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora. Se taie ceapa pestisori, se aureste in untura, presarand si boia. Se stinge cu 4 cesti de supa, apoi se lasa sa fiarba cateva clocote si se da totul prin sita. In acest amestec pasat se pun bucatele de carne, usturoiul si chimenul pisate, sarea, piperul si se lasa sa fiarba pana ce carnea este bine patrunsa. Faina se dizolva cu putina supa, se toarna peste carne si se mai adauga 5 cesti de supa de oase. Ultimii vor fi pusi in supa cartofii, taiati cubulete. Se lasa sa fiarba inca 10 minute.
Articolul anterior Pui cu ananas (Canada) Articolul următor Pizza milaneza (Italia)