Tabouleh (Salata de patrunjel verde) (Liban)
150 g bulgur
5 rosii mari
zeama de la o lamaie
1 lingura de menta uscata sau 10 g menta proaspata tocata
1 ceapa rosie tocata marunt
1 castravete proaspat
3 catei de usturoi zdrobiti
10 ml ulei de masline
cca 1 kg patrunjel proaspat tocat marunt
sare, piper negru (dupa gust)
Se taie rosiile cubulete, se amesteca cu bulgurul si se lasa sa stea 30 de minute pana se va umfla, pentru ca absoarbe zeama de la rosii. Separat, se amesteca usturoiul zdrobit, uleiul de masline, zeama de lamaie, menta, sare, piper, sumak (optional) si se toarna peste rosiile cu bulgur. Se toaca castravetele, ceapa si patrunjelul ( mereu patrunjelul ultimul ca sa-si pastreze prospetimea si sa aiba timp sa se scurga bine dupa spalare), apoi se amesteca toate ingredientele. Se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pentru cel putin 2 ore, inainte de a fi servita.
Articolul anterior Falafel (Liban) Articolul următor Salata fatush (Maroc)