Nu te sfatuim sa minti in CV sau in timpul discutiei purtate cu recrutorul, insa exista o serie de subiecte sensibile, pe care ar trebui sa le abordezi cu atentie.
Iata care sunt acestea, potrivit businessinsider.com:
Fostul sef
Chiar daca a fost, intr-adevar, un sef insuportabil, sub supravegherea caruia fiecare zi la locul de munca era un adevarat cosmar, nu te grabi sa te destainui in timpul interviului de angajare. A vorbi de rau despre fostul sef nu-ti aduce niciun beneficiu.
Colegii incompetenti
Faptul ca te plangi de comportamentul si incompetenta altora spune multe despre tine. Concentreaza-te asupra detaliilor care evidentiaza ceea ce poti tu sa faci si nu factorii externi care au dus la concedierea ta.
Nu a fost vina mea
Nu intereseaza pe nimeni a cui a fost vina in cazul proiectului care nu a iesit asa cum ar fi trebuit. Daca tu conduceai o echipa si proiectul s-a dus pe apa sambetei din cauza unuia dintre subalternii tai, singurul care va reiesi drept vinovat vei fi tu. Vei trece drept un manager prost si un om lipsit de coloana vertebrala. Angajatorii vor sa vada ca poti sa iti asumi aspectele pozitive, cat si greselile.
Postul nu mi se potrivea
Daca ti-ai dat demisia pe motiv ca fostul loc de munca nu era compatibil cu ceea ce iti doreai sau cu abilitatile tale, nu mentiona asta in timpul interviului. Acest aspect spune despre tine ca nu ti-ai facut temele inainte de a aplica pentru fostul job si este foarte posibil ca si de aceasta data sa fi candidat pentru un post care nu ti se potriveste. Prin urmare, recrutorul va avea rezerve in a te angaja.
Nu reusesti sa te angajezi? Iata de ce!
Varsta, o problema la angajare? Iata cum sa scapi de obstacol!
Strategie eficienta la interviu - Musca-ti limba!