Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune: “Ne dorim ca Targul Taranului sa fie considerat o piata model, in care publicul sa gaseasca produse de calitate, gustoase, curate si corect pretuite. Iar cei din spatele tejghelelor sa fie mereu cei care au preparat si supravegheat realizarea produselor locale prezentate si normele sanitar-veterinare sa fie respectate.”
Gama GourmeTraditional a fost creata de Gourmet de l’Arte, in primavara anului 2010, in Fagaras. Abundenta de fructe si legume din Tara Fagarasului, calitatea extraordinara si faptul ca acestea erau atat de la indemana au fost argumente suficiente pentru deschiderea unui mic atelier de delicatese.
Primele produse au venit odata cu primavara si fructele ei: siropul de brad, gemul si siropul de capsuni. Apoi, pe rand, dulceata si siropul de mure, de zmeura, siropul de soc, siropul si dulceata de visine, gemul de caise cu alune, dulceata si siropul de afine de padure, dulceata si siropul de trandafiri, gemul de prune cu cuisoare sau cu nuca, pasta de macese si, toamna tarziu, zacusca de vinete, de fasole si de ciuperci. Fiecare sortiment este produs atunci cand este sezonul materiei prime. Din acest motiv si pentru ca este preferata calitatea cantitatii, stocul de produse nu este foarte mare. Nici unul dintre produse nu contine conservanti sau coloranti si toate respecta retete locale din Tara Fagarasului.