Mos Magiun a strans cele mai alese bucate din toate colturile tarii pentru ca toata lumea sa se poata bucura de savorile autentice romanesti.
Pastrame, branzeturi rafinate cu chimen, busuioc sau in coaja de brad, carnati si alte preparate din carne de porc, pastrame de rata si de gasca, dulceturi dintre cele mai alese (chiar si fara zahar pentru cei care vor sa manance sanatos), paine proaspat scoasa din cuptor, miere si tot felul de produse apicole, magiun de Topoloveni.
In targ va fi amplasata si o mustarie cu tot ce ii trebuie, astfel incat veti putea cumpara mustul „fierbinte”, proaspat scurs din teasc. Toate acestea va asteapta la Muzeul Taranului Roman!
In cuptorul din curtea Muzeului Taranului Roman, Marius Tudosiei de la Bacania Veche, va pregati bucate dintre cele mai alese: varzari, painici cu diverse adaosuri si cate si mai cate. Asociatia Valea Asaului va aduce ceaune cu sarmale, care se vor incalzi pe plita cuptorului, iar mamaliga va fi facuta pe loc.
Chemarea lui Mos Magiun nu este doar pentru gurmanzi. Targul este si o oportunitate de a cumpara cadouri unicat pentru cei dragi: icoane, cosmetice, decoratiuni, globuri pentru bradul de Craciun, obiecte vestimentare, produse de pielarie, ceramica, jucarii.
Si pentru ca nu se poate ca un targ dedicat sarbatorilor de iarna sa nu aiba si un brad, noi ne-am gandit sa il impodobim cu „sclupuri” delicioase din bucate traditionale romanesti. Fiecare producator va mesteri o decoratiune, iar publicul o va vota pe cea mai inspirata!
Atmosfera va fi intretinuta de cantautorul Ion Popa, care cu vocea lui deosebita ne va incalzi sufletele.