Targurile de antichitati sau de vechituri au un castig suplimentar: sunt destul de prietenoase cu bugetul tau daca mand mergi la cumparaturi pentru a gasi diverse obiecte pentru casa ori decoratiuni interioare. Dincolo de acest avantaj, aceste targuri iti ofera piese si obiecte unice, piese si decoratiuni unicat care adauga un plus de caracter in orice spatiu ar fi instalate. Insa cum stii sa faci diferenta intre un obiect banal, fara niciun fel de valoare, si o adevarata comoara in materie de decoratiuni interioare? Expertii explica unele reguli de baza:
1. Amesteca si combina lucrurile. Specialistii americani ne sugereaza sa amestecam lucrurile si sa cumparam obiectele de la mai multi furnizori, cat mai diferiti. Poti sa retusezi sau sa finisezi piesele pe care le cumperi pentru a se potrivi cu propriul stil, cu locuinta ta si sa te faca sa simti ca se incadreaza perfect in casa. In plus, obiectele cumparate de la targurile de antichitati vor da un alt nivel de originalitate locuintei tale.
2. Fa-ti o lista. Specialistii in design interior ne recomanda sa avem un plan, inainte de a pleca la "atac". Scrie-ti o lista cu lucrurile pe care vrei sa le gasesti inainte de a pleca de acasa; vei fi uimita de ceea ce se poate gasi la targurile de antichitati si vechituri, mai ales atunci cand mintea ta este focusata pe anumite obiecte.
3. E bine sa ai un buget in minte. Expertii subliniaza ca nu tot ceea ce vezi la un targ de vechituri si de antichitati este ieftin; dar asta nu inseamna ca nu vei face o afacere buna. Iata ce ne recomanda specialistii in design interior: sa avem un plan in desfasurare si sa facem un pic de munca de cercetare daca gasim ceva ce este prea scump. Inainte de toate, trebuie sa ai un buget estimativ in minte; dai o cautare rapida pe Google sau pe site-urile de specialitate – asta este o modalitatea foarte buna de a sti daca acea masuta vintage merita efortul sau nu.
4. Sincronizarea este totul. Daca mergi la un targ de antichitati sau de vechituri pentru a cauta ceva anume, poate ar fi bine sa ajungi la eveniment mai devreme; dar daca esti in cautarea unei afaceri mai bune, sa ajungi mai tarziu la targ ar putea fi o optiune mai buna. Expertii spun ca, daca ajungi devreme, este grozav daca vrei sa faci descoperiri unice, dar nu exclude din ecuatie o afacere buna (o intelegere cu un furnizor), la sfarsitul zilei, atunci cand vanzatorii isi strang deja marfa de pe tarabe. Unii vanzatori se vor gandi de doua ori daca le oferi un pret bun, tentant, care i-ar face sa cedeze si sa iti vanda obiectul pentru locuinta ta pe care ti-l doresti atat de mult.
5. Cunoaste-ti spatiul. Specialistii in design interior sugereaza sa ai asupra ta cateva informatii despre spatiul din locuinta ta, inainte de a pleca in cautarea unor elemente noi pentru casa. Masoara-ti spatiul din camere sau din zona in care ai vrea sa amplasezi, de exemplu, o piesa noua de mobilier, astfel incat sa stii ce fel de obiecte si ce dimensiuni poate gazdui acel spatiu. De asemenea, poti sa aduci cu tine cateva mostre (palete de culori) ale obiectelor si decoratiunilor pe care vrei sa le potrivesti cat mai bine in acelasi spatiu. Poti sa aduci cu tine chiar mostre de tesaturi, vopsea si tapet , astfel incat sa poti potrivi culorile.
6. Determina scopul final. Ultimul lucru pe care il recomanda specialistii in design interior este sa stii ceea ce vrei de la un obiect sau o piesa de mobilier, inainte de a te aventura intr-un targ de antichitati sau o piata de vechituri. Exista doua posibilitati: fie cauti obiecte si elemente pe care sa le utilizezi asa cum au fost ele create (cu scopul initial), fie le creezi o noua utilizare, le dai o noua folosinta in casa ta. Oricum, daca vei determina de la inceput ceea ce iti doresti, vei economisi timp odata ce vei ajunge la fata locului. Sursa: sheknows.com.
Citeste si: Nu a vrut sa isi vanda casa nici pentru 1 milion de dolari - Iata de ce
4 strategii care transforma mutarea intr-o etapa usoara
Decoratiunile care nu trebuie sa lipseasca de Valentine's Day