Tarta cu capsune si caramel
1 kg capsune
caramel
2 cani faina
200 g zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 ou
200 g unt
1 praf de sare
1 praf de copt
ciocolata
lamaie
1 pachet budinca de vanilie
1 iaurt de 150 ml
250 ml frisca
intaritor de frisca
suc de mere
Se pregateste o foaie de aluat dintr-un amestec de 2 cani de faina,1 varf cutit praf de copt, 1 cescuta zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 praf de sare, 1 pachet unt, 1 ou, si 1 lingurita coaja de lamaie rasa. Se framanta totul, se ruleaza intr-o folie de plastic si se da la rece aproximativ o ora. Dupa acest timp, aluatul se intinde in foaie si se asaza intr-o forma de tarta, unsa, ridicandu-se si pe peretii formei. Se inteapa cu o furculita si se coace aproximativ 20 de minute. Pentru prepararea cremei, se amesteca iaurtul cu budinca de vanilie si 2 linguri cu zahar dupa care se lasa la rece. Ciocolata se topeste in bain-marie, se unge blatul si se lasa la uscat. Crema rece se injumatateste si se acopera cu 500 g. capsune. Restul de crema se amesteca cu 250 ml frisca batuta cu un plic de intaritor de frisca. Se acopera blatul si se orneaza cu restul de capsune. Totul se fixeaza cu o glazura rosie si suc de mere peste care se presara "in ploaie" caramel.
Articolul anterior Tarta cu cirese Articolul următor Cornuri pentru ceai