Timp: 60
Porţii: 7
Ingrediente:
500 g foi de placinta
700 g carne tocata de miel
2 felii de paine
2 oua
1 lingura de ulei
1 ceapa
1 catel de usturoi
nucsoara
sare, piper
Mod de preparare:
Se amesteca carnea tocata cu ceapa si usturoiul taiate fin. Se adauga nucsoara, sare si piper, dupa gust. Se unge o forma rotunda cu putin ulei, se tapeteaza cu jumatate din foaia de placinta, se toarna compozitia de carne, repartizand-o egal pe toata suprafata formei. Se acopera cu cealalta jumatate a foii de placinta, apasand bine marginile pentru a nu iesi compozitia in timpul coptului. Se decoreaza dupa inspiratie, se unge suprafata cu galbenus de ou batut cu o lingura de apa si se introduce forma la cuptor, la foc potrivit. Se scoate din forma, se taie felii (ca la tort) si se serveste calda.
E bine sa stiiAlaturi de tarta se serveste salata verde cu castraveti, ceapa verde, asezonate cu sos vinegreta.
Articolul anterior
Cotlet de miel la gratar
Articolul următor
Tocana de miel