Tarta cu cirese
1kg cirese
2 cani faina
150 g zahar
2 oua
120 g unt
1 pliculet zahar vanilinat
1 praf de copt
1 pachet praf de budinca de vanilie
250 ml lapte
gelatina
ciocolata
Se amesteca 2 cani de faina cu 1 lingurita praf de copt, 1 cescuta de zahar, 1 plic zahar vanilinat si 2 oua. Pe marginea compozitiei se pun 120 gr.unt taiat bucatele. Se framanta bine pana se obtine un aluat elastic, care se inveleste in foaie de plastic si se lasa la rece timp de 30 de minute. Intr-o forma de tarta unsa se pune blatul, se inteapa cu o furculita si se da la cuptor. Se scoate cu grija din forma de tarta si se lasa sa se raceasca. Separat, 1/2 din praful de budinca se amesteca cu 1 cescuta lapte, restul pana la 250 ml lapte se fierbe cu o cescuta de zahar. In timp ce fierbe, se adauga budinca, se mai fierbe un timp scurt apoi se lasa la racit. Cu aceasta compozitie se unge blatul pe care se pun ciresele fara samburi. Glazura de gelatina fixeaza ciresele, ciocolata topita in bain-marie se scurge de jur imprejur pe marginile tartei. Se lasa la racit inca 2 ore.
Articolul anterior Tarta cu mere Articolul următor Tarta cu capsune si caramel