Tarta cu mere
1 kg.mere acrisoare
300 g faina
250 g zahar
zahar vanilinat
1 ou
1 pachet praf de budinca de vanilie
159 g unt
zeama de lamaie
250 ml cidru de mere
frisca
cacao
Aluatul se face din 300 g faina, 150 g unt, 4 linguri de zahar si 1 ou. Dupa ce se framanta bine se ruleaza in folie de plastic si se da la rece cca 30 de minute. Merele se curata de coaja si de miezul cu samburi, se taie in forma de cuburi si se stropesc cu zeama de lamaie. Praful de budinca se prepara dupa instructiunile mentionate pe plic, se raceste si se amesteca cu 250 ml cidru si 1 cana de zahar. Se intinde aluatul in foaie, se asaza in forma unsa, imbracand si peretii formei. Merele se amesteca cu budinca si se orneaza blatul. Se baga la cuptor cca 60 de minute. Dupa ce se scoate din forma de tarta si se raceste, se acopera cu frisca batuta cu zaharul vanilinat. Se pudreaza cu cacao.
Articolul anterior Tarta traditionala Articolul următor Tarta cu cirese