Tarta cu praz
500 g aluat fraged
1 kg praz
2 oua intregi
1 galbenus
200 ml smantana
100 ml lapte
40 g unt
codite de ceapa verde
nucsoara macinata
sare, piper
Se taie bucati de ½ cm partea alba a prazului, se calesc in unt cateva minute. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cam 20 de minute, pana se evapora toata apa. Compozitia se lasa la racit. Intre timp, se imbraca forma de tarta cu o foaie de aluat. Se adauga compozitia de praz la care s-a adaugat putina nucsoara si coditele de ceapa verde taiate rondele. Peste compozitie se toarna ouale batute cu smantana si lapte dulce, apoi se acopera deasupra cu alta foaie de aluat, se unge cu galbenus de ou batut si se pune la cuptor, sa se rumeneasca, aproximativ 35 de minute. Se serveste calda.
Articolul anterior Tarte cu capsune Articolul următor Tarta cu mure