Un desert cu adevărat delicios, care se prepară cu struguri sau stafide. Puteți folosi imaginația și adăuga în aluat migdale, nuci sau alte fructe uscate. Timp de preparare - 30 minute, dificultate- scăzută, potrivit DcNews.ro.
Ingrediente necesare:
- 200 grame de făină,
- 500 grame de struguri (albi sau negri),
- 3 ouă,
- 100 grame de unt,
- 120 grame de zahăr,
- 1 plic de drojdie,
- 1 pahar de lichior.
Mod de preparare:
Spălați strugurii, rupeți bobițele și tăiați-le în jumătate. Scoateți semințele și înmuiați jumătățile de bobițe în lichior.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, bateți ouăle cu zahărul. Adăugați apoi untul moale, tăiat în bucăți, făina și drojdia. Amestecați ingredientele până obțineți un aluat moale și omogen.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați jumătate din aluat. Deasupra, adăugați un strat din boabele de struguri și acoperiți-le cu restul de aluat.
Suprafața tartei se decorează cu bobițele rămase. Tarta se coace la 180° timp de 30 de minute. Se presară cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!