Tarta de ceapa cu parmesan
Pentru aluat
200 g faina
100 g margarina
1 ou
6 linguri apa
sare
Pentru umplutura
10 cepe mici lunguiete
6 oua
150 g parmezan
200 ml smantana
1 lingurita zahar pudra
1/2 lingurita cimbru
30 g unt (margarina)
nucsoara
sare, piper
Din ingredientele mentionate se prepara cu ajutorul mixerului (sau manual) un aluat de tarta, care se pune intr-un saculet de tifon si se tine la rece 1 h. Intre timp, se taie 6 cepe pe jumatate, in lungime, si se calesc usor in unt (sau margarina) timp de 15 minute, pe ambele parti, avand grija sa nu se zdrobeasca. Se scot din grasime si in locul lor se calesc, inca 15 minute, restul cepelor tocate marunt. Intr-un castron, se amesteca oua, smantana, parmezan, 1 praf de nucsoara, cimbru, sare, piper si ceapa tocata. Se intinde aluatul preparat pe planseta si se imbraca interiorul unei forme de tarta, cu diametrul de 30 cm, se inteapa cu furculita, se acopera cu o foaie de hartie speciala si cu boabe de fasole uscata si se coace 15 minute la foc puternic. Se scot boabele de fasole si hartia si se umple tarta cu compozitia de oua. In mijloc se pun jumatatile de ceapa calite si se coace 20 de minute la foc moderat.
E bine sa stii
Alaturi de tarta se poate servi o salata asortata, preparata din frunze de salata verde, castraveti, rosii, asezonata cu sos vinegreta.