Tarta de mere rasturnata
8 mere mari
100 g unt
100 g zahar
foaie de placinta
1 lamaie
smantana
Se curata merele de coaja si samburi, se taie in sferturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o forma rotunda, se topeste untul, se adauga zaharul in ploaie si se lasa pe foc aproximativ 5 minute, amestecand continuu, pana se obtine un caramel limpede. Sferturile de mar se taie in doua si se asaza in forma peste caramel, cu partea bombata in jos. Se acopera bine fundul formei cu restul de mere. Peste mere se intinde foaia de placinta, se inteapa cu furculita, se decupeaza pe marginea formei si se apasa pe margini, pe langa mere. Se introduce tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este gata, se rastoarna pe un platou, cu foitajul in jos. Se serveste calda sau rece, cu smantana deasupra.
E bine sa stii
Pentru aspectul tartei, merele pot fi taiate felii rotunde, iar asezarea lor poate sa fie cat mai inspirata!