Tarta de piersici
Pentru aluat
125 g unt moale
100 g zahar
1 ou
1 praf de sare
25 g alune macinate
250 g faina
Pentru umplutura
500 g piersici (sau alte fructe de sezon)
50 g unt moale
50 g zahar pudra
50 g migdale macinate
1 ou
20 g faina
10 g cacao
nucsoara
Pentru decor
ciocolata alba
Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul batut cu sarea, alunele macinate si faina. Se framanta pana se formeaza un aluat (daca e nevoie, se aduga putina apa). Se pune la frigider 2 ore. Se imbraca o forma de tarta cu aluatul preparat. Separat, se prepara umplutura. Se freaca untul cu zaharul, se adauga migdalele macinate, oul, faina si cacao. Crema obtinuta se asaza pe fundul tartei. Deasupra se pun fructele taiate felii sau cubulete, se presara cu nucsoara rasa si se pune la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se serveste dupa racire, decorata cu fasii de ciocolata alba.
Articolul anterior Budinca de visine Articolul următor Budinca din branza de vaci cu pere