Tarta de spanac cu rosii
500 g rosii cherry
500 g spanac verde
20 g zahar pudra
50 g margarina
6 linguri smantana
frunze de busuioc
sare, piper
Se spala spanacul sub jet de apa rece, frunza cu frunza, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare, 7-8 minute. Se scurge de apa si se toaca. Se scufunda rosiile intr-o cratita mare cu apa clocotita, timp de cateva secunde, se scot cu o strecuratoare, se trec sub un jet de apa rece si se curata de pielite. Se repartizeaza rosiile in 6 forme termorezistente (pot fi vase de ceramica), unse cu margarina, se pudreaza, in mod egal cu cate ½ lingurita de zahar pudra. Se imparte spanacul in cele 6 vase, se adauga cate o lingura de smantana, sare si piper, dupa gust si se pune la cuptor 20 de minute. Se serveste cu frunze de busuioc tocate fin, presarate pe deasupra.
E bine sa stii
Tarta se poate servi alaturi de rasol de peste, omleta cu cascaval sau friptura de pui.