Tarta traditionala
3 oua
100 g zahar
250 g faina
150 ml smantana
1 praf de sare
150 g unt
2 lamai
1 portocala
Se freaca 140 g unt cu 4 linguri de zahar, apoi se amesteca cu 1 ou intreg, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare si 250 g faina. Dupa ce se framanta se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se baga la frigider cca 30 de minute. Compozitia se intinde apoi intr-o forma de tarta tapetata cu ulei, se inteapa cu furculita, se acopera cu o hartie pe care se asaza fasole boabe. Dupa ce se coace cca 20 de minute, se da jos hartia cu fasole. Separat, se bate 1 ou intreg plus 1 galbenus cu 2 linguri de zahar.Totul se amesteca cu 150 ml smantana, sucul de la o portocala, si cel de la 2 lamai. Cu compozitia rezultata se unge blatul, dupa care tarta se da la cuptor cca 30 de minute. Se consuma rece.
Articolul anterior Fursecuri cu miere Articolul următor Tarta cu mere