Tartar de capsune (54 calorii/portie)
800 g capsuni
coaja rasa de la 2 portocale
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura cu vin alb sec
1 lingura de fructoza
2-3 seminte de anason
1. Opariti coaja de portocala si de la lamaie 30 de secunde intr-o craticioara cu apa clocotita, apoi scurgeti-o.
2. Turnati vinul alb intr-o craticioara, adaugati fructoza, puneti pe foc si amestecati pana se topeste. Adaugati coaja si anasonul, fierbeti in clocote mici pe foc domol timp de 5-8 minute, luati de pe foc si lasati apoi sa se raceasca.
3. Spalati capsunele intr-o strecuratoare, stergeti-le cu grija si taiati-le in cuburi. Amestecati-le intr-un castron cu siropul parfumat. Puneti in frigider pana in momentul servirii.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"