Tartar de pepene verde in jeleu de menta (82 calorii/portie)
1 sfert de pepene verde (cca 600 g)
3 foi de gelatina
30 cl apa
2 linguri cu frunze de menta tocate
50 g fructoza
8 frunze de menta intregi
1. Curatati coaja si scoateti semintele pepenelui. Taiati pulpa in cubulete si puneti-le in 4 cupe mici. Bagati in frigider.
2. Puneti foile de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece.
3. Puneti apa la fiert intr-o craticioara si cand clocoteste, luati de pe foc, adaugati menta tocata, acoperiti 10 minute pentru a obtine o infuzie. Strecurati frunzele printr-o strecuratoare fina si turnati din nou infuzia in cratita.
4. Puneti cratita pe foc domol, adaugati foile de gelatina bine scurse si fructoza, apoi amestecati pana ce aceste doua ingrediente se topesc.
5. Scoateti cupele din frigider si turnati siropul de menta peste cuburile de pepene.
6. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, asezati 2 frunze de menta deasupra fiecarei cupe inainte ca jeleul sa se prinda si bagati in frigider pentru 2 ore.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"