Tarte cu capsune
125 g unt (sau margarina)
125 g zahar
3 albusuri de ou
125 g faina
Pentru crema
500 ml lapte
3 oua
6 linguri de zahar
1 lingurita amidon alimentar
3 foi de gelatina
250 ml smantana
Pentru umplutura
100 g capsune
zeama de lamaie
4 linguri de zahar
Se freaca zaharul cu untul (sau margarina), se adauga albusurile, unul cate unul si faina treptat. Se amesteca bine pana se obtine un aluat. Se pun gramajoare din aluat pe o tava si se coc, 4-5 minute. Se scot din cuptor si cat sunt calde se modeleaza cu mana dandu-le forma unor cupe de lalele. |ntre timp, se prepara crema. Se freaca ouale cu zaharul si amidonul alimentar, se adauga laptele clocotit si se fierb impreuna, la foc mic. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil. Dupa ce se raceste, se adauga smantana. Se umplu “lalelele” cu crema si se garnisesc cu capsune care au stat cu zahar si zeama de lamaie 10 minute la frigider.
Articolul anterior Puding cu capsune Articolul următor Tarta cu praz