Tarte cu spanac si costita
1 kg spanac
200 g costita
1 catel de usturoi
2 albusuri
125 g mozzarella
50 g unt
sare, piper
Pentru sosul bechamel
250 ml lapte
1 lingura smantana
20 g unt
1 lingura faina
2 galbenusuri de ou
nucsoara
curry
sare, piper
Se incalzesc, intr-o cratita, 20 g unt impreuna cu smantana, se adauga faina, se subtiaza cu lapte rece si se fierbe, amestecand continuu. Se incorporeaza galbenusurile si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si curry, apoi se ia de pe foc si se tine la cald. Separat, se caleste, in 20 g unt, spanacul fiert, scurs si tocat in prealabil, impreuna cu usturoiul zdrobit. Se adauga sosul bechamel si albusurile batute spuma, sare si piper, dupa gust. Compozitia obtinuta se coace în 4 forme mici de tarta, la cuptor, in bain-marie, 40 de minute. Cand sunt gata, se rastoarna pe un platou cald, uns cu unt. Deasupra se pune mozzarella si costita taiata fasii, prajita. Se mai tine 2-3 minute la cuptor si se serveste imediat.
E bine sa stii
In momentul servirii, se poate adauga un sos picant de rosii.