bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Ducesa de Sussex s-a confruntat cu complicații medicale...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro va primi Palme d'Or-ul onorific al...

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Michael Schumacher a devenit bunic pentru prima oară....

Citeste mai mult»
Maya

O româncă a uimit juriul Britain's Got Talent cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a devenit bunic. Fiica rapperului, Hailie Jade...

Citeste mai mult»
mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»
alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»
Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»

Te îngrași dacă iei suplimente pentru creșterea fertilității?

În 31 mai 2021

Sarcina (graviditatea), supraponderabilitatea (sau obezitatea) și sindromul ovarelor polichistice (SOPC) alcătuiesc, printre multe altele, un “triunghi” hormonal în care, elementele componente pot alcătui un cerc vicios, în lipsa unor măsuri pro-active și cu impact asupra fertilității. Astfel de probleme se pot dezvolta pe fondul unui stil de viață dezordonat și din cauza lipsei de nutrienți esențiali.

suplimente

Sarcina este o perioadă în care obezitatea pre-existentă își poate spune cuvântul asupra biologicului mamei și fătului sau poate fi o perioadă care favorizează obezitatea. Tot obezitatea, în perioada pre-sarcină, poate afecta în mod negativ balanța hormonală si fertilitatea, fiind necesară susținerea organismului cu vitamine si minerale. Însă și această acțiune se izbește de o serie de preconcepții, precum riscul îngrășării pre-natale.

Mamele sunt, astfel, prinse la mijloc între diferitele  opinii și sfaturi nutriționale și, deseori, ajung să se gândească la ce să sacrifice (siluetă vs. obezitate prin vitaminizare) și ce să facă (suplimentare, nutriție – vitaminizare), pentru a găsi balanța perfectă, necesară unei fertilității normale.

Pot avea vitaminele prenatale efecte secundare? Care este rolul lor?

Uneori, bagajul genetic, stilul de viață și obiceiurile alimentare pot alcătui o configurație „norocoasă” în raport cu fertilitatea și atunci procesul de concepție vine natural. Însă, de multe ori, obținerea unei sarcini nu este atât de ușor de realizat si viitoarea mămica trebuie sa găsească soluții pentru a contracara efectele negative ale lumii moderne în care trăim – marcată de stres, poluare sau chiar de un fond genetic mai puțin favorabil.

De exemplu, sindromul ovarului polichistic – manifestat și prin obezitate – face ca potențialele mame să își restricționeze aportul de vitamine din frica de a nu se îngrășa suplimentar, când, de fapt, frecvent, tocmai vitaminele pot avea o contribuție pozitivă asupra siluetei și fertilității, așa cum este acidul folic (vitamina B9). Importante sunt, în acest context, și soluțiile naturale, cu rol benefic în creșterea fertilității, precum Mio-inozitolul și Fructul-castității (Vitex agnus-castus). 

Un alt punct important îl reprezintă depășirea barierei dată de mitul „B-urilor (în special acidul folic dacă vorbim de sarcină) care îngrașă”, deși are efecte benefice pentru fertilitate. Cele mai frecvente cauze ale îngrășării sunt dezechibrele hormonale, emoționale, insulinice etc. și nu așa-zisa „poftă de mâncare dată de vitamine”.

Acidul folic (vitamina B9) acționează împotriva rezistenței la insulină, tocmai rezistența la insulină fiind un factor al infertilității din sindromul de ovar polichistic. Tot acidul folic (vitamina B9) – în dozele zilnice cu valoare nutrițională – este un factor adjuvant și reglator al enzimelor implicate în metabolism și energie și, deci, un plus al intervențiilor de scădere în greutate.

Conștientizarea acestor aspecte devine, astfel, un factor important și un prim pas către o soluție a îmbunătățirii fertilității.

Un alt lucru care trebuie știut este că sindromul ovarului polichistic (SOPC) este într-o relație bidirecțională cu obezitatea și că are o importantă componentă genetică moștenită, care se poate manifesta de la un nivel crescut de hormoni androgeni, până la prezența marcată a chisturilor ovariene (întâlnite la aproximativ 15% dintre femeile cu această suferință). De asemenea, țesutul adipos este o sursă hormonală care întreține simptomatologia SOPC, formându-se un cerc vicios.

Chiar și așa, componenta genetică nu trebuie să fie un factor al fatalismului, ci trebuie văzută ca o situație ce poate fi îmbunătățită prin metode proactive, care să ducă la:

-          scăderea nivelului de rezistență la insulină, prin acțiunea Mio-inozitolului și prin intervenții nutriționale; în anumite cazuri, țintit, medicul poate administra medicamente antidiabetice;

-          creșterea fertilității, prin Mio-inozitol, Fructul-castității (Vitex agnus-castus), acid folic (folații, vitamina B9);

-          reglarea menstruației, ca rezultat al îmbunătățirii stilului de alimentație si de viață și ca urmare a utilizării a Mio-inozitolului și a Vitex-ului;

-          îmbunătățirea tonusului fizic și psihic, ca rezultat al reechilibrării balanței hormonale.

Dieta corectă pentru creșterea fertilității

Ca stil de viață, obezitatea și supraponderabilitatea prenatală pot fi combătute chiar și instinctual, deoarece în perioada de preconcepție, femeile tind să aibă o deschidere către o dietă echilibrată. Aceasta poate fi completată de o suplimentare inteligentă, precum și de exercițiile fizice, care vor aduce inclusiv beneficii ulterioare, pentru sănătatea fetală.

De altfel, controlul greutății corporale, în această perioadă preconcepțională și sarcină, este de importanță capitală pentru rezultatul nașterii, precum și pentru sănătatea maternă și neonatală. De asemenea, recuperarea postnatală va fi mai dificilă pentru femeile supraponderale. Conștientizarea faptului că femeile supraponderale au o fertilitate redusă în comparație cu femeile cu greutate corporală normală, trebuie să ne dea de gândit.

Subfertilitatea observată la femeile obeze este cel puțin corelată cu scăderea ovulației. Cauza predominantă a anovulației este sindromul ovarului polichistic (SOPC), care se caracterizează prin obezitate abdominală, în 40% din cazuri. Dezechilibrele produse pe acest fond pot cauza anovulația, deseori vizibilă prin simptome precum hirsutism, obezitate, acnee, seboree, creșterea rezistenței la insulină și căderea părului

Prevalența, în lume, variază de la o zonă la alta – în unele locuri este de 2%,  în altele de 23% și chiar de peste 40%, așa cum era într-o perioadă în sudul Statelor Unite. Ce este și mai îngrijorător însă este că peste 50% dintre femeile între 20 și 40 de ani, aflate într-o astfel de situație, nu-și conștientizează afecțiunea și, poate și mai rău, peste 75% dintre cele care vizitează un medic  nu sunt nici investigate nici diagnosticate în această direcție.

Ce pot face femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice?

În ansamblul de măsuri necesare pentru creșterea fertilității prin reechilibrare hormonală, nutrițională și a stilului de viață, ProFecund Ino  luptă pe cale naturală, cu mult succes, contra acestui sindrom, fără să crească riscul de îngrășare. Cu o compoziție structurată inclusiv în baza ideilor discutate mai sus și  bazate pe studii ale diferitelor ramuri medicale privind fertilitatea, obezitatea și SOPC - ProFecund Ino conține: Mio-inozitol, Extract standardizat din fructe de Fructul-castității (Vitex agnus-castus) 10:1, Acid folic (B9) biologic activ (din Quatrefolic®), Riboflavina (B2). 

Mio-inozitolul ajută în lupta cu SOPC. Mai multe studii medicale i-au dovedit eficiența în reglarea ovulației și stimularea fertilității la femeile ce suferă de SOPC. Alături de Vitex agnus-castus, mio-inozitolul contribuie la funcționarea normală a sistemului hormonal și ajută la îmbunătățirea calității ovulelor.

Administrate in conditii de siguranșă, pe termen lung, fără efecte secundare:

  • Mio-inozitolul poate duce la reechilibrarea statusului testosteronului în SOPC;
  • Vitex echilibrează nivelul de estrogen și progesteron;
  • Folații (esențiali vieții mamei și a fătului), intervin într-un complex de procese metabolice, necesare scăderii în greutate și, implicit, îmbunătățirii fertilității.

Curele cu ProFecund Ino se recomandă pe o perioadă de minim 3 luni.

Galerie foto
Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 apr