Anii intregi de cercetare ai sociologilor de la Universitatea din California dezvaluie care este motivul pentru care ajungem sa le cerem partenerilor sa se schimbe.
Se pare ca este vorba de un fenomen paradoxal care presupune o inversare a calitatilor si, astfel, ceea ce la inceput ne atragea ajunge sa ne displaca.
Relatiile de lunga durata devin un mediu propice pentru repetitiile toxice si dezamagitoare. Daca la inceput, cand esti indragostita lulea, esti dispusa sa treci cu vederea unele lucruri, altfel sta situatia cand incepi sa iti privesti partenerul cu ochi critici.
Asemenea efectului “picatura chinezeasca”, lucrurile se tot repeta pana la urma ajungi la limita rabdarii.
Un alt factor demn de luat in calcul este relatia ofera-primeste. Daca tu esti cea care beneficiaza de cele mai multe avantaje in realtie, atunci vei fi dispusa sa treci pentru nemultumiri, daca insa tu esti cea care ofera mai mult si primeste mai putin, atunci in mod sigur vei da amploare unor probleme mici.
Ce poti face?
Scrie pe o foaie de hartie toate lucrurile care te nemultumesc la partenerul tau, dar si partea avantajoasa a acestora. Concentreaza-te asupra calitatilor care te-au facut sa te indragostesti de el, reusind astfel sa echilibrezi balanta. Aminteste-ti totodata si de faptul ca asa cum pe tine te nemultumeste ceva la el si el simte cel mai probabil la fel despre tine.