Recent, specialistii sustin ca un consum sporit de cafea poate scadea riscul aparitiei diabetului cu 11%, in timp ce reducerea cantitatii de cafea consumata zilnic creste riscul cu aproximativ 17%.
Astfel, oamenii care beau trei sau chiar mai multe cesti de cafea pe zi sunt cu 37% mai putin predispusi la a face diabet, spre deosebire de cei care beau o ceasca sau mai putin.
Studiul realizat pe 124.000 de subiecti de cei de la America’s Harvard Shcool of Public Health adauga dovezi suplimentare rezultatelor unor studii anterioare cu privire la efectul protector al cafelei in ceea ce priveste echilibrul nivelului zaharului din sange.
“Modificarile consumului de cafea influenteaza riscul de a face diabet intr-un timp destul de scurt”, a subliniat liderul proiectului, Frank Hu.
Un studiu anterior realizat tot de Frank Hu arata ca sase cesti de cafea reduc riscul de diabet cu o treime, comparativ cu indivizii care nu consuma deloc cafea.
Citeste si:
Bei cafeaua gresit - Specialistii recomanda sa...