În primul rând, când pleci într-o călătorie, este important să respecți rutina zilnică de îngrijire, curățarea și hidratarea fiind etape esențiale.
Folosește un produs de curățare delicat, atât dimineața, cât și seara, pentru a îndepărta impuritățile, excesul de sebum și machiajul, astfel încât să eviți înfundarea porilor, care ar putea declanșa erupții acneice.
Păstrează-ți pielea hidratată, prin aplicarea zilnică a unei creme hidratante și prin consumul a cel puțin doi litri de lichide.
Dacă din rutina zilnică fac parte produse anti-aging, precum cele care conțin celule stem vegetale, peptide, niacinamidă, bakuchiol , retinol ori acid glicolic, este important să fie aplicate corespunzător. De pildă, unele ingrediente, cum sunt acizii sau retinolul, prezintă sensibilitate crescută la soare, ceea ce înseamnă că pot fi folosite doar în rutina de seară, iar în dimineața următoare este obligatorie aplicarea unor produse cu factor de protecție solară.
În vacanță, este bine să aplici o cremă de protecție solară cu cel puțin SPF 30, pentru a-ți proteja pielea de razele UV dăunătoare și să eviți expunerea prelungită la soare, în special între orele 10:00 și 16:00, când radiațiile ultraviolete sunt mai puternice.
Totodată, consumul de alimente cu un conținut ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale poate ajuta la hrănirea pielii din interior spre exterior, ajutând-o să-și păstreze aspectul sănătos.
Nu în ultimul rând, lipsa somnului poate face ca pielea să arate obosită și ternă. Așadar, oricât de multe obiective turistice vrei să vizitezi, asigură-te că dormi între șapte și nouă ore în fiecare noapte, în timpul vacanței.
Află din acest articol care sunt câteva dintre produsele cosmetice pe care să e bine să le pui în bagaj, astfel încât să poți continua să ai grijă de pielea ta în timp ce ești în vacanță.
Cremă hidratantă
Pielea are nevoie de hidratare în fiecare zi, chiar și în perioadele în care ești în vacanțe. Adaugă în bagaj și o cremă hidratantă, potrivită pentru tipul de piele și nevoile specifice ale tenului.
Este indicat ca produsul folosit să fie unul noncomedogenic, ceea ce înseamnă că nu va obtura porii, să fie hipoalergenic și să nu conțină parfum, mai ales dacă ai pielea sensibilă. În cazul în care ai pielea grasă, alege o cremă hidratantă ușoară, iar, dacă ai pielea uscată, optează pentru o cremă puternic hidratantă.
Dacă ai pielea matură, este bine să folosești o cremă hidratantă care conține antioxidanți și ingrediente antiîmbătrânire, cum ar fi retinolul, bakuchiolul sau acidul hialuronic.
Nu uita să-ți hidratezi pielea, atât dimineața, cât și seara, după ce folosești un produs blând pentru îndepărtarea impurităților și a machiajului.
Serum cu vitamina C
Numeroși factori de mediu pot afecta pielea. Poluanții, razele ultraviolete, temperaturile extreme sunt doar câțiva dintre „dușmanii“ pielii. Vitamina C este un antioxidant puternic, care protejează pielea de daunele cauzate de radicalii liberi. Când este aplicată local, vitamina C poate oferi luminozitate și poate reduce aspectul petelor pigmentare, stimulează producția de colagen, proteina responsabilă cu elasticitatea și rezistența pielii, reduce inflamația și roșeața și îmbunătățește textura generală a pielii.
Când pleci în vacanță, pentru te asigura că ai suficient loc în bagaj, poți opta pentru un serum facial cu vitamina C în capsule.
Este important să folosești o cremă cu protecție solară, când aplici produse cu vitamina C, deoarece aceasta poate crește sensibilitatea pielii la soare.
Produse cu factor de protecție solară
Aplicarea unei creme cu SPF este cel mai bun mod de a preveni daunele cauzate de soare, care provoacă riduri, hiperpigmentare și cancer de piele. Indiferent de anotimp, este important să folosești produse cu factor de protecție solară în fiecare zi. În vacanță, poți opta fie pentru o cremă cu SPF de cel puțin 30, fie să folosești un fond de ten care oferă și protecție solară.
Protejează-ți pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui, în fiecare zi.
Șervețele faciale antiîmbătrânire și hidratante
Curățarea feței este o etapă importantă în rutina de îngrijire a pielii. Când pleci în călătorii și nu ai loc suficient în bagaj pentru obișnuitele produse de curățare, poți folosi șervețele demachiante, o modalitate rapidă și ușoară de a îndepărta impuritățile și machiajul.
Alege șervețele faciale de curățare cu efect antiîmbătrânire și hidratante, respectiv cele care conțin acid hialuronic, vitamina C, niacinamidă.
Dezinfectant de mâini
Pielea are rolul de barieră de protecție a organismului împotriva factorilor de mediu dăunători. Este, așadar, prima linie de apărare împotriva amenințărilor zilnice: de la poluanți și radiații ultraviolete la bacterii și virusuri. Pentru a-și putea îndeplini rolul, pielea are nevoie, la rândul său, de protecție. Suprafețele comune pe care le atingi într-o călătorie pot reprezenta pericole pentru sănătate. Drept urmare, ca să diminuezi riscul de a contracta virusuri sau bacterii care îți pot pune în pericol sănătate, ia cu tine în vacanță un dezinfectant de mâini și folosește-l după ce atingi suprafețe ce pot fi contaminate.
Alege produse de înfrumusețare de dimensiuni mici, pentru a economisi spațiu, însă nu renunța, cât timp ești în vacanță, la rutina zilnică de îngrijire a feței.
Sursă foto: Freepik