Mobbingul este o forma de hartuire psihologica sistematica la locul de munca, atunci cand un salariat este atacat si stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare si izolare, punandu-se in pericol atat starea emotionala cat si abilitatile profesionale ale victimei.
Mai putin cunoscut in Romania, acest fenomen face subiectul proiectului " Femeia conteaza!" implementat de Asociatia COLFASA in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, AGORA, PRO VOCATIE, Asociatia Femeilor din Romania si un partener transnational.
Proiectul isi propune promovarea incluziuneii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii pentru femei, dorindu-se prevenirea si combaterea cazurilor de discriminare carora le pot fi victimie femeile, mai precis acea forma de discriminare numita mobbing.
La mijlocul saptamanii trecute, Asociatia COLFASA a ales sa promoveze proiectul "Femeia conteaza!" prin intermediul artei, un canal de comunicare expresiv, dar in acelasi timp putin exploatat. In cadrul unui eveniment organizat la Hotel Radisson Blu, a fost pus in scena un spectacol de muzica si pantomima prin care s-a dorit sa fie pusa in valoare ideea de feminitate si de egalitate de gen.
In perioada urmatoare, in cadrul proiectului vor fi utilizate si alte modalitati de expresie artistica reunite intr-o campanie de comunicare denumita generic "Arta si terapie".