Gadgeturi costistoare si inutile
Prea putine persoane dispun de aparatura de ultima ora, asa cum prezentatorii o folosesc in emisunile culinare. Prezentate mai degraba cu scop comercial, s-ar putea sa le cazi in plasa si sa fii dispusa sa dai banii pe un astfel de aparat. Vei crede ca iti este util, dar cel mai probabil risti sa faci o investitie care va fi utilizata prea rar pentru a-si merita banii.
Ingrediente inaccesibile
Ai observat fara indoiala cum bucatarul are la indemana o gama vasta de ierburi si condimente si ne spune cat de importante sunt pentru aroma. Suna interesant si noi ce ar trebui sa facem acum, sa mergem la piata sa cautam aceste ingrediente? Daca le gasesti, ceea ce inseamna ca esti cu adevarat norocoasa, vor sfarsi cel mai probabil in dulap pentru ca nu vei sti la ce altceva sa le folosesti in afara de preparatul prezentat in emisiune.
Cantitatile sunt o adevarata necunoscuta
Prezentatorii acestor emisiuni se pricep de minune la a combina ingredientele fara sa foloseasca ustensile de masurat. Daca vei incerca si tu sa fac la fel, te vei trezi ca preparatul este imposibil de amnact. Si chiar si atunci cand mentioneaza acest detaliu, tot nu poti sa nu fii usor bulversata. Zice o lingurita, dar el a pus o cantitate care arata mai degraba a doua lingurite si ceva.
Iti induce o stare de inferioritate
Prezentatorii unor astfel de emisiuni sunt profesionisti in adevaratul sens al cuvantului. Lucreaza de ani buni in domeniu si este de asteptat sa isi fi dezvoltat abilitatile de gatit. Cand ii vezi cum toaca ceapa cu viteza luminii si dezoseaza un pui intreg de parca ar fi floare la ureche, este imposibil sa nu te simti descurajata, in special daca esti incepatoare.
Nu este deloc atat de distractiv pe cat arata
In emisiune, vezi cum prezentatorul gateste mancare pentru o intreaga armata si este cu zambetul pe buze, nu schiteaza un gest de oboseala., iar prietenii il aclama cand el termina. Toti stau apoi si servesc cina la lumina lumanarilor. Dar, in realitate, cate dintre noi ar vrea sa isi sacrifice weekendul pentru a gati penru prieteni si cate vin in fiecare seara obosite de la birou cu un chef nebun de a mai experimenta in bucatarie?