Genuflexiunea este unul dintre cele mai infame exerciţii din cadrul unui antrenament. Aceasta poate părea o mişcare foarte tehnică pentru a o face corect, dar atunci când este făcută bine, genuflexiunea poate fi extrem de benefică, chiar şi în afara sălii de sport.
Genuflexiunile ţintesc multe grupe de muşchi - cvadricepşii, muşchii fesieri, şoldurile, muşchii coapsei şi chiar şi trunchiul. Fiind o mişcare compusă, o genuflexiune este mai benefică decât credeai. Citeşte în continuare pentru a afla tehnica perfectă pentru genuflexiunea ta.
Genuflexiunea în care îţi foloseşti greutatea corporală
Dacă eşti începătoare în ceea ce priveşte genuflexiunile sau nu eşti obişnuită să faci genuflexiuni cu greutăţi, urmează aceşti paşi pentru a face o genuflexiune perfectă care implică greutatea corpului.
1. Începe cu picioarele un pic mai depărtate decât ar fi lăţimea şoldurilor tale. Şoldurile ar trebui să fie orientate direct pe genunchii tăi, iar genunchii ar trebui să fie peste glezne. Pantofii tăi de sport ar trebui să fie orientaţi uşor spre exterior.
2. Ţine-ţi spatele drept şi trunchiul încordat. Umerii ar trebui, de asemenea, să fie traşi înapoi, iar pieptul să fie scos în afară. Acest lucru va permite o curbură naturală a spatelui tău, ceea ce este normal. Spatele tău ar trebui să fie "plat" sau "drept" în sensul că nu trebuie să fie prea îndoit nici în faţă, dar nici în spate.
3. Uită-te în sus (poate la o oglindă) şi nu te uita în jos la picioarele tale.
4. Poziţionează-te astfel încât greutatea ta să se lase pe călcâie. Aceasta este cheia. În niciun moment în timpul genuflexiunii călcâiele tale nu trebuie să se ridice în sus, dar nici degetele mari de la picioare. Poate ţi-ar fi de ajutor dacă ai plasa o greutate sub degetele de la picioare primele dăţi când încerci să faci genuflexiuni.
5. Respiră, lasă aerul să îţi umple stomacul (nu pieptul!) şi începe să te mişti în jos. Gândeşte-te că îţi împingi fundul înapoi, în timp ce îţi menţii coloana vertebrală într-o poziţie neutră. Umerii tăi ar trebui să rămână traşi în spate, iar pieptul tău să rămână scos în faţă pe măsură ce te ghemuieşti în jos, adică faci genuflexiunea.
6. Genuflexiunea ta ar trebui să fie cât mai joasă, atât cât şoldurile tale îţi permit (acest lucru depinde de flexibilitatea ta). Cel mai bine este să stai cât mai jos, asta înseamnă să treci dincolo de punctul în care coapsele tale sunt paralele cu podeaua. Dar pentru început, este în regulă să faci genuflexiunea şi un pic mai sus de acest punct. Fii conştientă de ceea ce se simte cel mai bine pentru şoldurile şi genunchii tăi.
7. "Explodează" înapoi. Încordează-ţi muşchii fesieri şi menţine-ţi trunchiul încordat pentru a te ridica în poziţia de la care ai început. Greutatea ta ar trebui să fie condusă în sus prin intermediul călcâielor.
8. Expiră pe măsură ce te-ai ridicat şi ai revenit la poziţia de start. Sursa.