Telina cu fructe exotice
100 g telina
1 lingura zeama de lamaie
3 linguri zeama de portocale
1 felie de ananas proaspat sau din compot
½ portocala
½ banana
½ kiwi
50 g miez de nuca
4 linguri smantana
3 linguri stafide
2 linguri rom
Se curata telina de coaja si se trece pe razatoarea fina. Se stropeste cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se scurge ananasul de zeama, daca este din compot sau se curata de coaja, daca este proaspat, si se taie bucatele. Portocala se curata de coaja, se desface in felii si apoi se taie cubulete. Banana se curata de coaja si se taie rondele, iar fructul de kiwi se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se pun toate fructele intr-o salatiera mare si se amesteca cu miezul de nuci sfaramate si stafidele macerate, in prealabil, in putin rom. Se adauga zeama de portocala si smantana. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Miezul de nuca se poate inlocui cu fulgi de nuca de cocos.