Umiditatea se refera la vaporii de apa din aer. Cum iti explici faptul ca aceste particule microscopice de apa te fac sa stranuti sau sa tusesti? Este simplu. Aceste simptome apar in momentul cand esti alergica la micoorganismele din aer. Se stie ca umiditatea favorizeaza aparitia igrasiei. In acest caz risti ca sa te alegi cu boli precum astmul sau rinita.
Umed sau uscat?
Este aproape imposibil sa vezi sau sa simti astfel de particule, dar atentie, ele exista pe peste tot si traiesc laolalta cu noi. De aceea ar trebui sa ai grija mai ales la tastaturile computerelor, la suprafete plane precum mesele, la covoare, perne si saltele. Potrivit expertilor, alergenii apar in spatiile cu temperaturi si umiditate ridicate. Daca ai probleme de sanatate cauzate de mucegai sau particulele de praf, atunci este necesar sa iti reglezi temperatura din locuinta. In schimb, daca aerul din camera ta este mult prea uscat, poti aparea alte complicatii. Iritatiile pielii, respiratia dificila sau electricitatea statica sunt printre cele mai cunoscute afectiuni care apar in caz de uscaciune a aerului. Care este cea mai buna solutie?
Scapa de alergeni
Virusii care se transmit pe calea aerului pot fi daunatori atat pentru locuinta cat si pentru sanatate. Putregaiul este unul dintre inconveniente, dar nu ar rebui sa pierzi din vedere nici gandacii care se dezvolta in conditii de umezeala. Exista solutii? In mod sigur. Pentru a scapa de neajunsuri trebuie sa urmezi cateva reguli simple. Verifica daca aerul din locuinta ta este prea umed sau prea uscat si regleaza-l. Aeriseste frecvent sala de baie si bucataria. Ai grija la covoare! Acestea reprezinta o adevarata capcana. Mentin umiditatea si particulele de praf.