Suleiman Bakhit este un om de afaceri iordanian şi autor de benzi desenate pentru Arab Muslims, care oferă o alternativă narativă la ideologiile extremiste. Creaţiile lui, cu personaje precum Princess Heart şi Element Zero, au fost atât de populare încât au început să fie distribuite ca manuale şcolare.
Autorul a declarat că: "Motivul principal pentru care oamenii se alătură teroriştilor pentru că vor să devină eroi în viaţa reală. Ei vor să facă parte din ceva care contează, care este mai important decât propria persoană. Singurul mod de a lupta împotriva acestui fenomen este prin intermediul unor poveşti care să scoată în evidenţă speranţa, toleranţa, egalitatea în drepturi şi acceptarea. Poveştile cu eroi ne dau un sens îm viaţă, după care ne ghidăm. La fel gândesc şi ei."
Povestea începe la puţin timp după atentatele de la Turnurile Gemene, când fiind student la University of Minnesota, Bakhit a fost atacat de un grup de oameni din simplul motiv că este arab. În loc să răspundă la ură cu şi mai multă ură, el a început să umble prin şcoli, pentru a populariza ideea că nu toţi musulmanii sunt terorişti şi nu toţi teroriştii sunt arabi. Ideea cu benzile desenate i-a venit după o întrebare a unei fetiţe de şase ani, care voia să ştie dacă există o păpuşă Barbie Arăboaică, întrebare completată de cea a unui băiat, care era interesat de un Batman Arab. Acest lucru l-a făcut să-şi dea seama că nu există eroi la care copiii arabi să se uite admirativ. Lucru şi mai şocant cu cât odată cu întoarcerea acasă copiii din Iordan nu aveau nici un erou preferat sau spuneau ca ua auzit de cineva numit bin Laden sau Zarqawi. Aşa că hotărârea de a face o combinaţie între Alice în Ţara Minunilor şi 1001 nopţi a venit în mod natural, completată fiind de un luptător în forţele speciale, asemănător lui James Bond.
Suleiman Bakhit a spus despre personajele sale că: "Sunt modele pozitive care trec peste greutăţi existenţiale şi reprezintă ceva ce copiii pot imita sau la care se pot uita cu admiraţie". Publicul ţintă îl reprezintă copiii între 8 şi 11 ani, pentru că atunci încep cei mici să caute modele demne de urmat şi dacă reuşeşti să le formezi de la vârste fragede corect ideea despre ce înceamnă un erou atunci ei vor învăţa cum să lupte împotriva violenţei extremiştilor. Autorul acestor benzi desenate nu este de acord cu ideea conform căreia teroriştii provin doar din medii defavorizate şi aceasta a fost singura lor opţiune viabilă de a supravieţui şi crede că problema este mult mai complexă, ţinând cont de faptul că mai mult de două treimi dintre copiii din Iordan sunt victime ale violenţei verbale şi jumătate dinte ei suferă de abuzuri fizice. În benzile sale desenate nu există pelerine fermecate sau superputeri, ci supereroi care fac faţă cu capul sus situaţiilor din viaţă. Pintre acestea se numără batjocura şi discriminarea, iar scopul acestora este să fie exemple positive pentru cei tineri şi să le crească stima de sine.
Terorişti atacaţi cu benzi desenate
Teroriştii sunt încântaţi adesea de ideea că pot fi eroi, aşa că Suleiman Bakhit a avut o idee originală de a lupta cu ei prin benzi desenate.