Terrine cu legume la gratar
2 ardei grasi rosii mari, taiati in sferturi
2 ardei grasi galbeni mari, taiati in sferturi
1 vanata mare, taiata in felii pe lungime
2 dovlecei mari taiati in felii pe lungime
6 linguri de ulei de masline
1 ceapa rosie mare taiata solzisori fini
1/2 cana de stafide
1 lingura pasta de tomate
1 lingura otet din vin rosu
1 si 2/3 cani suc de rosii
2 linguri agaar-agar
frunze de busuioc proaspat pentru ornat
Pentru dressing
6 linguri de ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
sare si piper negru, proaspat macinat
Pasul 1:
Puneti pe gratarul incins feliile de ardei cu fata in sus si coaceti pana se innegresc. Puneti intr-un vas si acoperiti.
Pasul 2:
Aranjati feliile de vanata si dovlecei pe foi separate de copt. Ungeti-le cu ulei si coaceti-le la gratar.
Pasul 3:
Incalziti restul de ulei intr-o tigaie. Adaugati stafidele, ceapa, pasta de tomate si otetul si gatiti pana se inmoaie.
Pasul 4:
Tapetati terina ( vas de bucatarie incasabil ) cu folie de plastic
Pasul 5:
Turnati jumatate de sos de rosii intr-o cratita, adaugati agar-agar si dizolvati-l la foc mic.
Pasul 6:
Puneti in terina ardeii rosii intr-un strat, turnati deasupra parte din sucul de rosii cu agar-agar. Adaugati feliile de vanata, dovlecei, ardei galbeni si amestecul de ceapa.
Pasul 7:
Turnati suc de rosii peste fiecare strat de legume si terminati tot cu un strat de ardei rosii.
Pasul 8:
Adaugati restul de sos de rosii la cel ramas in cratita, turnati peste legume si scuturati putin terina pentru ca sucul sa se imprastie. Acoperiti si puneti la rece in frigider pana se incheaga.
Pasul 9:
Pentru dressing bateti uleiul si otetul din sare si piper.
Pasul 10:
Scoate-ti terina si indepartati folia de plastic. Taiati in felii groase, stropiti cu dressing si ornati cu frunze de busuioc.
Impresionati-va oaspetii cu o terrine in straturi colorate, folosind un amestec de legume mediteraneene.
Autor: Editura Mladinska - Vegetariana
Articolul anterior Fonduta cu legume fierte in baie de aburi Articolul următor Sufleu de praz