Terrine de castane si broccoli
500 g broccoli, buchetele
250 g castane fierte, taiate bucati
1 cana pesmet proaspat din paine integrala
1/4 cana iaurt
2 linguri de parmezan dat prin razatoarea fina
2 oua batute
un varf de nucsoara
sare si piper negru, proaspat macinat
cartofi noi, pentru servit
Pentru salata si dressing (optional)
1/4 cana de ulei de masline
1 lingura de suc de lamaie
1/2 lingurita de zahar
sare si piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de cimbru proaspat sau marar, tocat
270 g salata verde mixta
Pasul 1:
Incalziti cuptorul la 180 grade.Tapati o tava de paine cu hartie de copt.
Pasul 2:
Opariti sau fierbeti in aburi broccoli 3-4 minute pana se inmoaie. Scurgeti bine si puneti deoparte o patrime din cele mai mici buchetele, iar restul tocati-le marunt.
Pasul 3:
Intr-un vas mare amestecati castanele, pesmetul, iaurtul si parmezanul. Potriviti din sare, piper si nucsoara.
Pasul 4:
Adaugati treptat broccoli tocat, buchetelele puse deoparte si ouale batute.
Pasul 5:
Puneti amestecul in tava de copt.
Pasul 6:
Puneti tava intr-una mai mare si in care turnati apa clocotita cat sa ajunga pana la jumatatea tavii cu terrine. Coaceti 20-25 minute.
Pasul 7:
Intre timp pregatiti dressingul pentru salata. Amestecati uleiul de masline, sucul de lamaie si zaharul. Potriviti din sare si piper si adaugati cimbrul si mararul. Aranjati salata pe un platou turnati dressing-ul deasupra.
Pasul 8:
Scoateti tava din cuptor si puneti continutul pe un platou.Taiati in felii de marime egala si serviti cu cartofi noi.
Servita calda sau rece aceasta terrine se potriveste atat unei cine cu invitati cat si unui picnic. Salata verde este garnitura perfecta.
Autor: Editura Mladinska -Vegetariana
Articolul anterior Piure de linte cu oua coapte Articolul următor Rulada cu branza cu mucegai albastru si telina