Ligia Pop, un cunoscut bucatar specializat in preparate si retete raw vegane, iti prezinta o varianta de sushi numai buna de incercat! "In decursul anilor am incercat multe variante de sushi, varianta vegana. Am postat in trecut una dintre retete, iar astazi m-am gandit sa va impartasesc alta reteta preferata", a scris Ligia Pop pe site-ul ei.
Reteta pe care ne-o recomanda Ligia Pop se numeste Sushi de primavara. Dar chiar daca suntem deja in plina vara si ti-e teama ca nu vei gasi toate ingredientele pentru a o duce la bun sfarsit, poti inlocui anumite legume cu altele.
Ingrediente: 2 foi de nori raw; 3-4 linguri de branza raw din nuci; 1 lingura maioneza de caju; 4 frunze de macris; 4-5 fire de usturoi proaspat sau leurda; 4-5 fire de ceapa proaspata; Vlastari de floarea soarelui (optional); 3-4 frunze de salata.
Mod de preparare:
1. Cele doua foi de nori se vor lipi intre ele, folosind cateva picaturi de apa.
2. Vom aseza toate ingredientele doar pe jumatate din prima foaie de sushi, dar intr-un mod uniform si, vom rula cu grija.
3. Cu un cutit umezit vom taia feliile de sushi si le vom servi alaturi de sos de soia si wasabi.
"Optional putem adauga vlastari de lucerna, trifoi, mazare, usturoi sau orice alt soi de vlastari sau frunze comestibile", a explicat Ligia Pop, raw vegan chef, modul de preparare.
Daca nu stii unde poti gasi "foi de nori", incearca la magazinele online sau la magazinele naturiste. De asemenea, poti gasi si in unele supermarket-uri.
Citeste si: Incearca o reteta raw vegan: tort de frisca cu visine
Carmen Bruma iti ofera o gustare sanatoasa de vara
Pofta de dulciuri si fast-food? Silueta nu are de suferit daca aplici acest truc!
Ligia Pop, raw vegan chef, dezvaluie secretele dietei dupa nastere
Esti vegetariana? Vei avea ghinion in dragoste!
Inghetata raw pe bat, cu apa de cocos
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net