Întrebat de jurnaliști, cu doar patru zile înaintea ceremoniei de învestitură a președintelui Donald Trump, dacă pregătirea acestui rol i-a oferit o incursiune nostalgică în universul anilor 1960, când numeroși artiști, precum Bob Dylan și Joan Baez (Monica Barbaro în film) se angajau în lupta pentru drepturi civile, starul franco-american, în vârstă de 29 de ani, a făcut o comparație cu propria sa generație.
'Cred că, dacă există o nostalgie, ea are legătură cu faptul că în anii 1960 acest gen de muzică și de artiști, precum Bob Dylan, Joan Baez și autorul James Baldwin, nu aveau un precedent', a răspuns Timothée Chalamet.
'Ei credeau că lucrurile puteau să se schimbe și că arta putea să schimbe un aspect politic sau o atitudine culturală. Astăzi, există un cinism mai puternic. Pentru tânăra generație americană, franceză și chiar globală, obstacolele sunt poate mai intense decât în anii 1960, mă refer la obstacole ecologice sau politice', a continuat el.
'Ar fi frumos dacă ar apărea cineva ca Dylan, dar există și mult cinism... Dacă cineva lansează un cântec etic, optimist, unii vor crede că există un aspect 'corporativ', că o face în propriul său interes', a adăugat el.
Actorul hollywoodian s-a exprimat în franceză, limba tatălui său, explicând însă că are nevoie de câteva zile de practică pentru ca franceza lui 'să se scuture de rugină'.
Timothée Chalamet, starul filmelor 'Dune' și 'Wonka', este una dintre vedetele cele mai urmărite de tabloide și pe rețelele de socializare. Paparazzii și fanii nu au ratat momentul sosirii lui de marți la avanpremiera londoneză a acestui film pe o trotinetă electrică, nici săruturile cu iubita lui, Kylie Jenner, la recenta gală de decernare a Globurilor de Aur.