Darren Aronofsky - "Lebada Neagra" (Black Swan)
"Stiam ca va fi o imensa provocare sa marcam cu Ceaikovski. Pentru a reface ceva ce a fost de la indemana tuturor, a apartinut de domeniul public de 100 de ani si folosit in orice, de la desenele cu Bugs Bunny, pana la reclamele cu Volkswagen si sa il facem sa fie fresh pentru cinematoraf a fost o mare provocare", a declarata Darren Aronofsky pentru collieder.com
Darren a studiat filmul la Harvard University si teza lui este filmul “Supermarket Sweep” (1991) cu Sean Gullette in rol principal, devenind astfel un finalist pentru National Student Academy Award.
Paranoic, dar fascinant, "Pi – Teorema delirului" a fost creat strict în alb si negru. Nominalizat si castigand premiul pentru ce mai bun film dramatic de la Sundance Film Festival, filmul a devenit un cult.
Aronofsky da nastere la filmul filozofic "The Fountain" (2006). Acestea este un alt film de exceptie nominaizat la Golden Globe
In 2008 apare "The Wrestler", castigator al Festivalului de Film de la Veneţia si ale carui stil este complet diferit de celalalte lucrari ale lui Aronofsky
David O Russel - "Luptatorul" (The Fighter)
"A iesit un film bun pe mai multe nivele, in final, cred. Este emotionant, dar propulsiv. Scopul meu principal a fost sa atrag cu adevarat atentia publicului si sa fac telespectatorul sa se simta ca si cum a avut o experienta cinematrografica captivanta", a declarat David O.Russel, pentru filmschoolrejects.com
Primul film regizat de David O. Russel, a fost comedia neagra independenta, in 1994 “Spanking the Monkey”. Pentru primul sau film, a avut onoarea de a duce acasa doua premii: Cel mai bun prim scenariu si Cel mai bun prim film regizat a Independent Spirit Awards, la fel ca si Premiul publicului la Sundance Film Festival.
Regii (The Kings) a fost lansat in 1999 si a adus cele mai multe critici, dar si din punct de vedere financiar, filmul a fost de succes.
In ciuda succesului pe care l-a avut Regii, certurile din platourile de filmare au impiedicat anumiti finantatori sa se gandeasca de doua ori inainde de a-I sponsoriza urmatorul proiect, o comedie existentiala “I ♥ Huckabees”, dar pentru care a fost nominalizat la Premiile Gotham.
Sase ani mai tarziu, Russell se intoarce cu Luptatorul (The Fighter). Filmul a devenit, in scurt timp, un succes si a ajuns in topul criticilor pentru cel mai bun film din 2010. A fost nominalizat la premile Academiei pentru Cel mai bun regizor si Cel mai bun film.
Tom Hooper - "Discursul Regelui" (The King's Speech)
"Am folosit ochelarii de 18 milioane a lui Stanley Kubrick, am lucrat cu Larry Smith, care a lucrat pentru Stanley ani buni si am invatat multe de la el, despre cum obisnuia Stanley sa lucreze. Am ales acest lucru pentru film, pentru ca imi place felul in care oamenii sunt intotdeauna cu zona pe care si-au creat-o, o zona a sigurantei", a declarat Tom Hooper pentru incontention.com
Munca lui Hooper a fost nominalizat la Premiile Emmy pentru Regie Remarcabila pentru “Prime suspect” si “Elizabeth I”.
A fost nominalizat la premiile BAFTA, Academia Britanica pentru Cel mai bun regizor pentru Longford.
Discursul Regelui (The King’s Speech) a fost deja nominalizat pentru numeroase premii, printre care si Cel mai bun regizor, a castigat premiul pentru Cel mai bun regizor la Directors Guild of America, BAFTA si Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.
David Fincher - "Reteaua de socializare" (The Social Network)
"Ce m-a fascinat pe mine cel mai tare? Oamenii, povestea, decorul si, in sfarsit, notiunea lumii business de moda veche, etica si morala, precum se prezinta Harvard, in era informatiei", a declarat David Fincher pentru slashfilm.com
In 1987, a fondat Propaganda impreuna cu regizorii Dominic Sena, Greg Gold si Nigel Dick.
Fincher a regizat reclame de televiziune pentru clienti printre care se numara Nike, Coca-Cola, Budweiser, Pepsi, Levi's, Converse, AT & T si Chanel. De asemenea, a regizat video-clipuri pentru Madonna, Sting, The Rolling Stones, Michael Jackson, Aerosmith, George Michael, Iggy Pop, The Wallflowers, Billy Idol, Steve Winwood, The Motels si, cel mai recent, A Perfect Circle.
Ca regizor de film a obtinut succese cu Se7en - 1995, Fight Club - 1999 si recentul Panic Room (Camera de refugiu) - 2002, care a inregistrat unele dintre cele mai mari incasari la deschidere in Statele Unite.
Fincher a fost nominalizat la premiul Academiei, Cel mai bun regizor, in 2008 pentru Strania poveste a lui Benjamin Button (The curious case of Benjamin Button) si pentru Reteaua de socializare (The social network), in 2010, care, de aemenea a castigat pentru Cel mai bun regizor Globul de Aur.
Joel and Ethan Coen - "Adevaratul Curaj" (True Grit)
"Este un filmat care s-a filmat foarte mult in natura, cu un cadru deschis si filmam in locuri foarte dificile. Nici vremea nu a fost de partea noastra, asa ca incercam sa facem mai multe lucruri de-odata. Vremea care punea rezistenta, animale care punea rezistenta, zone interesante in care era de filmat si alte dificultati au fost foarte ciudate si complicat intr-o perioada atat de scurta", au declarat Joel si Ethan Coen pentru gointothestory. com
Au primit, ca pereche, nominalizarea pentru Cel mai bun regizor ale Academiei. De asemenea, au mai fost nominalizati de opt ori, “Nu exista tara pentru batrani” (No country for old men), care a primit si premiul de Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu si Cel mai bun montaj.
Fimul “Fargo”, din 1996 a fost nominalizat pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun montaj si numeroase premii BAFTA.
it's a largely exterior movie, and we were shooting in really difficult places. The weather was very uncooperative, so we were trying to really get a lot done in terms of the number of setups we usually do ... to stay on schedule. Then fighting weather and other issues that were sort of really peculiar. Animals, dealing with horses, production issues that were peculiar to this movie that made it difficult to shoot it on such a short period of time.