Asta inseamna ca estimam timpul scurs ca fiind mai mult decat a fost in mod normal, intrucat ne amintim perioada pana la cele mai mici detalii.
Psihologii belgieni au descoperit, in cadrul unui studiu ale carui rezultate au fost publicare in jurnalul “Applied Cognitive Psychology”, ca perceptia si estimarea timpului este puternic influentata de emotiile resimtite. Studiul a fost realizat pe 116 subiecti care au participat la targul anual din Leuven, Belgia.
Participantii, cu varste intre 11 si 76 de ani, media fiind undeva in jurul varstei de 28 de ani, au fost abordati imediat ce s-au dat jos dintr-un carusel si au fost rugati sa completeze un chestionar, intrucat astfel de activitati sunt privite, de regula ca experiente pozitive.
Astfel respondentii au notat experienta ca fiind una pozitiva sau negativa si cat de activi sau pasivi s-au simtit, dar au fost rugati sa si estimeze timpul scurs pana la incheierea cursei.
Rezultatele au aratat ca majoritatea participantilor au apreciat caruselul ca fiind o experienta extrem de pozitiva si ca au fost moderat de activi in timpul cursei.
“Senzatiile intense din timpul cursei au fost asociate cu estimari mai lungi ale duratei acesteia”, au notat cercetatorii.