Toba
2 urechi de porc
600 g carne grasa de la cap
200 g sorici
1 limba
200 g ficat de porc
1 rinichi
½ inima
stomacul porcului
boabe de ienibahar
boabe de piper
foi de dafin
sare, piper macinat
Se curata carnea si organele, se spala bine si se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, la care se adauga foi de dafin si sare. Se lasa sa fiarba, la foc mic pana cand toata carnea este pe jumatate patrunsa. Se scot bucatile de carne intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se pregateste stomacul porcului pentru umplut. Se spala bine, se rade, se freaca cu sare, malai si se lasa cateva ore in apa cu otet. Dupa ce s-a racit, carnea se taie feliute, iar organele se taie cuburi. Se condimenteaza cu sare, piper, ienibahar, dupa gust, se adauga o ceasca din zeama in care a fiert carnea, se amesteca bine si se umple stomacul cu aceasta compozitie. Se coase la capete si se pune la fiert in zeama in care a fiert carnea, la foc mic, aproximativ 50 de minute. Cand este gata, se scoate, se pune la presat intre doua blaturi de lemn, cu o greutate deasupra, pana a doua zi. Se serveste felii.
E bine sa stii
Toba proaspata se pastreaza la frigider, iar daca este o cantitate mai mare, se pune la afumat 4-5 ore si se pastreaza la loc racoros si bine aerisit.