Tocana ca in Tirol
300 g carne de porc macra
100 g fasole boabe
250 g orez
1 cepa
1 ceasca ulei
verdeata tocata
1 lingura bulion
supa de zarzavat
sare
Se spala carnea, se taie cubulete, care se calesc in ulei fierbinte, apoi se scot deoparte, iar in uleiul ramas se caleste o ceapa tocata marunt. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se caleste impreuna cu ceapa. Amestecul de carne, ceapa si orez se pune intr-o cratita adanca, se adauga supa de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, cu vasul descoperit, 30 de minute. Fasolea se spala si se fierbe separate, se pune apoi peste tocana cand aceasta este gata. Mancarea se sareaza dupa gust si se coloreaza cu o lingura de bulion de rosii. Se serveste calda, cu verdeata tocata deasupra.
Articolul anterior Snitele umplute Articolul următor Tocana picanta cu carne de porc