Timp: 40
Porţii: 6
Ingrediente:
600 g carne de miel
100 ml ulei
3 cepe
4 rosii
5 cartofi
250 g ciuperci
1 ardei iute
3 catei de usturoi
2 linguri faina
marar verde
patrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Se curata carnea de pielite, se portioneaza, se pudreaza cu sare si se prajeste impreuna cu ceapa tocata pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile curatate de pielite si taiate marunt si se mai prajesc 5 minute. Se adauga faina diluata, sare, dupa gust, usturoi pisat sau tocat fin, piper boabe si se sting cu supa de legume sau apa fierbinte, apoi se da vasul la cuptor. Cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii curatati, taiati cuburi, ciupercile taiate felii si cimbru. Se da din nou la cuptor. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga ardeiul iute, mararul si patrunjelul verde, tocate fin.
E bine sa stii
Tocana va capata o savoare deosebita daca se va adauga la fiert si un pahar de vin alb sec, cand se pune cratita la cuptor.
Articolul anterior
Tarta cu carne de miel
Articolul următor
Miel cu ardei