Tocana picanta cu carne de porc
500 g carne de porc macra
4 cepe mari
100 g ciuperci
usturoi
verdeata tocata
1 lingurita boia de ardei
1 ceasca de ulei
smantana
sare, piper
Se spala carnea, se portioneaza si se prajeste in ulei incins. Cand este usor rumenita se scoate deoparte si se pastreaza calda. Separat se toaca cepele si se calesc in uleiul in care s-a prajit carnea, la care se adauga o ceasca de apa. Se fierbe sub capac. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri, cateva fire de usturoi tocate marunt si cateva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 minute, dupa care se adauga carnea si o ceasca de supa de carne sau apa calda. Mancarea se sareaza dupa gust si se fierbe la foc mic pana cand toate ingredientele sunt bine patrunse. Atunci se adauga o lingurita de boia de ardei si un pahar de smantana, se ia vasul de pe foc si se lasa 10 minute sa se linisteasca. Se presara deasupra verdeata tocata si se serveste calda, cu mamaliguta.
Articolul anterior Tocana ca in Tirol Articolul următor Carne afumata cu fasole boabe