Tocana secuiasca
500 g carne de porc semigrasa
1 kg de varza acra taiata fideluta
2-3 linguri ulei
1 ceapa
boia dulce sau pasta de ardei
marar
cimbru
1 foaie de dafin
piper
ienibahar
Ceapa taiata marunt si carnea portionata se calesc 5-6 minute intr-o cratita cu ulei, la foc mic, adaugand apoi o ½ lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei. Apoi se adauga varza spalata, stoarsa si 200 ml apa, lasand sa fiarba acoperita, la foc mic, completand din cand in cand lichidul si amestecand mai des, ca sa nu se arda varza. Se adauga foaia de dafin, piper, un varf de lingurita cu ienibahar macinat, o ramura de cimbru si marar verde sau uscat. Cand toate sunt bine patrunse, mancarea trebuie sa fie bine scazuta, fara prea mult sos. La masa, se poate servi si cu smantana.
Articolul anterior Vinete umplute Articolul următor Ardei umpluti cu carne