Tochitura
400 g fleica de porc
400 g muschi de porc
200 g ficat de porc
200 g rinichi
250 g carnati subtiri
50 g untura
4 oua
4-5 catei de usturoi
100 ml vin alb
sare, piper
Pentru mamaliguta
200 g malai
sare
Se spala carnea si organele de porc, se taie in bucati mici, se presara cu sare si se pun la prajit, intr-o cratita de tuci, cu untura incinsa. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga carnatii taiati bucatele si se mai prajesc putin, avand grija sa se amestece permanent pentru a nu se lipi. Cand s-au rumenit, se adauga vin, sare, piper si usturoi pisat. Se lasa sa mai fiarba cateva minute pana scade sosul. Intre timp, se prepara mamaliguta dintr-un litru de apa, 200 g malai si sare. Separat se prepara ouale ochiuri. Se serveste tochitura cu mamaliguta fierbinte si oua ochiuri.
E bine sa stii
Alaturi de tochitura se poate servi salata de varza murata, presarata cu boia de ardei iute.