Tommy Hilfiger, unul dintre cei mai importanti designeri la nivel global, va avea posibilitatea sa lanseze pe piata noi colectii mult mai repede decat pana acum, prin implementarea unui sistem inovator, bazat pe tehnologie Cisco Tandberg, care le va permite designerilor comunicarea directa permanenta intre atelierele de creatie din New York si Amsterdam cu fabrica din Hong Kong.
Atelierele virtuale de proba reprezinta ultima inovatie in lumea modei. Acestea le permit designerilor aflati la puncte foarte indeparatate de pe glob sa fie prezenti virtual in aceeasi camera, sa vada si sa adapteze ultimele creatii in timp real, fara a mai fi nevoiti sa foloseasca pentru acest lucru calatoriile cu avionul. Pe langa reducerea costurilor de creatie si a timpului de aparitie pe piata, compania protejeaza si mediul, prin reducerea amprentei de carbon.
Aceste atelierele virtuale de proba, bazate pe tehnologia de video conferinta si teleprezenta Cisco TANDBERG, folosesc de asemenea echipamente suplimentare de tipul camerelor mobile HD si echipamente cu functii de inregistrare folosite de echipele de design din Amsterdam si New York pentru a colabora mult mai bine cu zona de productie aflata in Hong Kong. Fiecare tesatura, croiala sau accesoriu sunt astfel dezvoltate fata in fata de catre echipa Tommy Hilfiger, chiar daca punctele efective in care acestia se afla sunt la mare departare, pe continente diferite.
"Solutia aleasa ne va aduce o modalitate virtuala de intalnire care salveaza simultan timp si bani. Echipele vor avea posibilitatea sa interactioneze si sa colaboreze ca si cum ar fi in aceeasi camera, fapt care ne va face mai agili si mai competitivi. Asteptam cu interes o comunicare mai buna permanentizata intre entitatile noastre de pe tot globul", a declarat Fred Gehring, CEO Tommy Hilfiger Group.
Tommy Hilfiger a implementat pana la ora actuala doua solutii Cisco TANDBERG destinate teleprezentei de tip T3 (in Amsterdam si New York), una de teleprezenta T1 (Tokyo), trei ateliere de proba virtuale, bazate pe teleprezenta de tip T1) in Amsterdam, New York si Hong Kong, dispozitive destinate video-comunicatiilor de tip desktop, infrastructura aferenta acestora (spre exemplu facilitatile de inregistrare), dar si software specializat.