Ton cu cimbru si vin rosu
4 fileuri mari de ton sau peste-spada
sare, piper negru macinat
3 linguri vin rosu
o lingura ulei de masline
coaja si zeama de la o lamaie
2 lingurite frunze de cimbru
4 rosii deshidratate
orez si salata verde - pentru garnitura
1. Stergeti fileurile de peste cu un prosop de hartie umezit, dati-le cu sare si piper pe ambele parti si puneti-le intr-un castron nu prea adanc.
2. Amestecati vinul, uleiul de masline, coaja si sucul de lamaie si frunzele de cimbru.
3. Taiati marunt rosiile si adaugati-le peste sosul de vin.
4. turnati marinata peste peste, apoi bagati castronul la frigider circa 2 ore, ungand din cand in cand fileurile de cod cu marinata din castron.
5. Incalziti o tigaie cu fundul gros si puneti pestele la fript, cate 3-4 minute pe fiecare parte, astfel incat fileurile sa fie usor rozalii la mijloc (puteti prelungi timpul cu 1-2 minute daca preferati ca pestele sa fie bine fript).
6. Puneti marinata ramasa sa dea intr-un clocot, intr=o tigaie mica, apoi turnati-o peste pestele fript si serviti imediat, impreuna cu un pilaf simplu si salata verde.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete fara grasimi"