Ton in sos de ardei
800 g ton
2 linguri otet
2 catei de usturoi
1 ceapa
2 ardei rosii
3 crengute de cimbru
4 linguri ulei de masline
2 linguri faina
sare, piper
Intr-un bol, se amesteca uleiul, otetul, usturoiul zdrobit, cimbrul maruntit, un praf de sare si piper, preparandu-se un sos marinat. Tonul se taie felii transversale (medalioane) si se lasa 10 minute in sosul marinat preparat, avand grija sa fie intoarse de pe o parte pe alta pentru a se aroma uniform. Se scot medalioanele de peste din sos, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei bine incins, pe ambele fete. Separat, se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu fasii de ardei pana se inmoaie bine. Se servesc medalioanele de peste garnisite cu sosul de ardei si ceapa.
Articolul anterior Peste cu sos de patrunjel Articolul următor Somon umplut cu trufe